Officiële milieusticker/milieuvignet

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar

Hoe werkt een milieusticker voor Frankrijk aanvragen

Milieusticker Frankrijk nodig? Bij MilieustickerKopen kan dat snel, eenvoudig en goedkoop. Lees hier alles over de tijdelijke en permanente milieuzones in Frankrijk en de Franse milieusticker.

Officiële milieusticker voor Frankrijk
36-uurs levering: spoedlevering mogelijk
Geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart
Onbeperkt geldig
In alle soorten milieuzones geldig
Hoge klantenbeoordeling

Milieusticker Frankrijk aanvragen voor €15,-

Snelste levering in Nederland

milieusticker frankrijk

4.9/5.0 gebaseerd op 3.049 reviews!

Eenvoudig je milieusticker ontvangen

Vul uw gegevens in

U ontvangt van ons een aanvraagformulier. Hierin kunt u uw gegevens en die van uw auto invoeren.

Betaal online

U kunt bij Milieusticker France betalen met alle online betaalmethodes waaronder creditcard, PayPal en iDEAL.

Ontvang uw Milieusticker Frankrijk

Milieusticker bewijzen worden per e-mail verstuurd, fysieke milieustickers per post.

Milieusticker Frankrijk

Sinds 1 juli 2016 kunnen Franse gemeenten milieuzones in stellen. Het doel van deze milieuzones is om extreme luchtvervuiling in grote steden te bevechten. Daarom heeft de Franse overheid in milieuzones een milieusticker Frankrijk, oftewel een certificat qualité de l’air, verplicht gesteld. Een milieusticker Frankrijk dient als bewijs dat uw voertuig aan bepaalde emissienormen voldoet. Hiermee kunt u verschillende soorten milieuzones in Franse steden betreden.

Welke Franse milieusticker heeft u nodig?

Er zijn zes verschillende categorieën milieustickers die zijn uitgegeven door de Franse overheid. De categorieën bestaan uit zes verschillende kleuren. Afhankelijk van het bouwjaar, CO-2 uitstoot en het type voertuig, krijgt uw voertuig een kleur sticker toebedeeld. Dit zijn de zes verschillende kleuren milieustickers:

  • Groene stickers (0)
  • Paarse stickers (1)
  • Gele stickers (2)
  • Oranje stickers (3)
  • Rode stickers (4)
  • Grijze stickers (5)

Hierbij is de groene sticker voor elektrische voertuigen, die alle milieuzones in heel Frankrijk mogen betreden. Deze voortuigen verzorgen voor het minste vuil. Voor alle voertuigen die op gas en hybride rijden, wordt meestal de paarse milieusticker toebedeeld. De grijze sticker is voor de meest vervuilende voertuigen, zoals diesel voertuigen. Deze dragen het meest bij aan ernstige luchtvervuiling.

Bij ons Bij andere
Officiële milieusticker voor Frankrijk
Goedkoopste van NL, voor maar €15,-
Veilig betalen met iDeal of creditcard
Gratis controle van uw gegevens
Eenvoudig en snel aanvragen in het Nederlands
Onze klantenservice is 24/7 te bereiken
100% Garantie op de levering van uw milieusticker
Onze klantenservice is 24/7 te bereiken
Eenvoudig uw kentekenbewijs aanleveren
Reviews
(3.049 reviews!)
Nikki

Erg eenvoudig te bestellen en nog eerder dan beloofd geleverd! Alles is tip top in orde!

Frank

Topservice zeg! Ik ben erg tevreden, alles gegaan zoals zou moeten. Bedankt! Makkelijk aan te vragen en een snelle levering.

George

Heel snel geleverd, op vrijdag besteld en zaterdag zat de sticker al in de brievenbus!

Robin

Een milieusticker voor Frankrijk besteld. Bestellen ging soepel en ook de levering was erg snel.

David

Snel geleverd en vriendelijk personeel. Professionaliteit staat hier hoog en euro’s goedkoper dan bij andere sites.

Sarah

Één dag geleden aangevraagd en nu al de sticker ontvangen top geregeld.

Welke voertuigen dienen een milieusticker te hebben?

Voor alle gemotoriseerde voertuigen tot de 3.500 kg is een milieusticker Frankrijk verplicht. Ook voortuigen in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart dienen bij het betreden van Franse departementen een Franse milieusticker te hebben. Een aantal voertuigen waarvoor er een aparte regeling is zijn voortuigen van publieke diensten, zoals de politie en brandweer. Deze hoeven niet in bezit te zijn van een Franse milieusticker. Ook voertuigen die voor bepaalde redenen een autorisatie hebben gekregen van de Franse overheid mogen worden uitgezonderd, zoals een oldtimer met een frans kenteken.

In welke Franse steden is een milieusticker verplicht?

Als u naar of door Frankrijk wilt rijden, heeft u een Franse milieusticker nodig. Er zijn diverse steden door heel Frankrijk die een permanente milieuzone hebben gehanteerd, zoals Lyon, Grenoble, Bordeaux, Lille, Rennes, Toulouse en de Franse hoofdstad Parijs. Deze Franse steden hebben een permanente milieuzone. Dat betekent dat u in deze Franse milieuzones heel het jaar door een sticker nodig heeft. In andere steden is een milieusicker alleen verplicht tijdens zogeheten smog-periodes. Dit zijn periodes waarin er sprake is van extreme luchtvervuiling, zoals midden winter of zomer. Dit geldt voor steden zoals Dijon, Marseille, Chambéry en Toulouse. Dit type milieuzone wordt ook wel een tijdelijke milieuzone genoemd. Zodra u een Franse milieuzone benaderd wordt dit door lokale overheden op de borden aangegeven.

Hoe vraagt u een milieusticker voor Frankrijk aan?

Als u een milieusticker nodig heeft kunt u de officiële website van MilieustickerFrance terecht. Via onze website kunt u eenvoudig en snel een geldige milieusticker bestellen die voor elk permanente milieuzone in Frankrijk gebruikt kan worden. Met het bestellen van een milieusticker op onze website bent u gegarandeerd op een levering binnen 36 uur waardoor u morgen al kunt vertrekken. U bent hier het goedkoopst uit, zelfs inclusief verzendkosten!

Waar moet u rekening mee houden?

  • Bij het bestellen van een Franse milieusticker wordt deze gekoppeld aan uw voertuig. U kunt de sticker aan uw voorruit plakken. Vanaf dan is de sticker onbeperkt geldig.
  • Oudere voertuigen (geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000) komen in zijn geheel niet in aanmerking met een milieusticker. Oudere voertuigen zijn namelijk de meest vervuilende voertuigen en komen om die reden de meeste Franse milieuzones niet binnen. Ze zorgen namelijk voor extreme luchtvervuiling. In tijdelijke milieuzones zijn deze voertuigen wel toegestaan, mits het buiten de smog periodes valt.
  • U heeft een geldig bewijs zolang de sticker niet zodanig beschadigd raakt dat het niet meer leesbaar is. U bent dan verplicht opnieuw een milieusticker voor Frankrijk aan te vragen.
  • Als u geen milieusticker voor Frankrijk hebt en u rijdt toch een Franse stad binnen met een permanente of tijdelijke zone, dan riskeert u een boete van minimaal €68,- .

Wilt u een milieusticker kopen voor de milieuzones in Frankrijk?

Heeft u een milieusticker nodig voor wanneer u naar Frankrijk gaat? Een Franse milieusticker is in de permanente milieuzones verplicht. Volgens de Franse overheid hebben alle vervuilende voertuigen die de Franse milieuzone binnenrijden een milieusticker nodig. Bij Milieusticker France doet u dat snel en veilig. U kunt betalen met creditcard, iDEAL, PayPal of Bancontact. Binnen 36 uur krijgt u bewijs van de milieusticker geleverd.

Officiële milieusticker

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar