Officiële milieusticker/milieuvignet

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar

Is een milieusticker in frankrijk verplicht?

In 2016 heeft de Franse overheid een milieusticker verplicht in Frankrijk. Dat betekent dat Franse steden de mogelijkheid hebben gekregen om zowel een tijdelijke milieuzone als een permanente milieuzone in te stellen. Dit wordt gedaan om de burger te beschermen tegen ernstige luchtvervuiling. Er wordt hiermee een poging gedaan om de meest vervuilende voertuigen drastisch te laten verminderen. Deze maatregel is dus vastgesteld om extreme luchtvervuiling tegen te gaan. Vooral als u grote steden in Frankrijk gaat bezoeken dan het belangrijk dat u kijkt of u een ‘certificat qualité de l’air’ (oftewel ‘de Franse milieusticker’) heeft. Maar waar moet u op letten de Franse milieuzone in rijdt?

Milieusticker Frankrijk aanvragen voor €15,-

Snelste levering in Nederland

milieusticker frankrijk

4.9/5.0 gebaseerd op 3.049 reviews!

Eenvoudig je milieusticker ontvangen

Vul uw gegevens in

U ontvangt van ons een aanvraagformulier. Hierin kunt u uw gegevens en die van uw auto invoeren.

Betaal online

U kunt bij Milieusticker France betalen met alle online betaalmethodes waaronder creditcard, PayPal en iDEAL.

Ontvang uw Milieusticker Frankrijk

Milieusticker bewijzen worden per e-mail verstuurd, fysieke milieustickers per post.

De wet van de franse milieusticker

Voor veel lokale overheden is een Franse milieusticker nodig, vooral in de permanente milieuzone. Dit heeft de Franse overheid zo geregeld. Ook voor de elektrische voertuigen is een milieusticker Frankrijk vereist. Deze stickers hebben verschillende kleuren die aangeven in welke mate voertuigen schadelijke stoffen uitstoten. U kunt dus niet zomaar een Franse milieuzone binnenrijden zonder een milieusticker voor Frankrijk op uw ruit te plakken.

Waar moet u dus op letten als u een Franse milieusticker koopt? Kijk naar welke eigenschappen uw auto precies heeft. Oudere voertuigen hebben bijvoorbeeld meer uitstoot en zorgen voor ernstige luchtvervuiling. Ieder kleur geeft aan welke de schoonste voertuigen zijn en welke een type voertuig teveel CO2 uitstoot heeft. Het is vanzelfsprekend dat bijvoorbeeld de groene sticker staat voor een lage uitstoot, de paarse milieusticker voor lpg motoren bedraagt en de grijze sticker wijst op vervuilende voertuigen. Hoe dan ook, u heeft een milieusticker voor Frankrijk nodig.

U rijdt naar een permanente milieuzone

Sommige grote Franse steden hebben een permanente milieuzone (zone à circulation restreinte) ingesteld. Een bekende Franse stad waar u niet zomaar meer met uw auto in kunt rijden zonder een geldige milieusticker is Parijs (ook wel: à circulation restreinte zcr). Omdat deze stad erg populair is onder toeristen is het verstandig dat u goed kijkt wanneer er beperkingen zijn voor voertuigen. Het is niet fijn als u zonder dat u het weet in Parijs geweerd wordt vanwege een milieusticker Frankrijk waar u niets van af weet. Ook voertuigen die naar Straatsburg rijden hebben te maken met deze permanente milieuzones. Een maatregel kan zijn dat u tussen 8 uur in de ochtend en 8 uur in de avond zonder een milieusticker Frankrijk de regio wordt geweerd.

Bij ons Bij andere
Officiële milieusticker voor Frankrijk
Goedkoopste van NL, voor maar €15,-
Veilig betalen met iDeal of creditcard
Gratis controle van uw gegevens
Eenvoudig en snel aanvragen in het Nederlands
Onze klantenservice is 24/7 te bereiken
100% Garantie op de levering van uw milieusticker
Onze klantenservice is 24/7 te bereiken
Eenvoudig uw kentekenbewijs aanleveren
Reviews
(3.049 reviews!)
Nikki

Erg eenvoudig te bestellen en nog eerder dan beloofd geleverd! Alles is tip top in orde!

Frank

Topservice zeg! Ik ben erg tevreden, alles gegaan zoals zou moeten. Bedankt! Makkelijk aan te vragen en een snelle levering.

George

Heel snel geleverd, op vrijdag besteld en zaterdag zat de sticker al in de brievenbus!

Robin

Een milieusticker voor Frankrijk besteld. Bestellen ging soepel en ook de levering was erg snel.

David

Snel geleverd en vriendelijk personeel. Professionaliteit staat hier hoog en euro’s goedkoper dan bij andere sites.

Sarah

Één dag geleden aangevraagd en nu al de sticker ontvangen top geregeld.

Tijdelijke milieuzones Frankrijk

Ook zijn er regio’s waar een tijdelijke milieuzone is ingesteld. Deze Franse gemeenten kunnen een milieuzone instellen op het moment de uitstoot in dat gebied te hoog is. Op dit moment komt er eigenlijk een ‘zone de protection’ om een lage emissiezone te bevorderen. Het lastige van de tijdelijke milieuzones in Frankrijk is dat u goed in de gaten moet houden wanneer de overheid beslist om de verschillende categorieën milieustickers in te stellen voor een bepaalde periode.

Wat kunt u doen om verwarring in Franse steden te voorkomen?

Aangezien de Franse overheid de beslissing heeft gemaakt om verschillende soorten milieuzones in te stellen (à faibles émissions) waarvoor u een milieusticker voor Frankrijk nodig heeft, is het raadzaam om altijd een franse milieusticker aan te schaffen als uw voertuig daarvoor geschikt is. Deze stickers zijn namelijk in permanente milieuzones Frankrijk en tijdelijke milieuzones geldig. Een ‘vignet Frankrijk’ kost maar 4,61 euro (inclusief verzendkosten). Daarvoor hoeft u het dus niet te laten en kunt u de sticker op uw voorruit plakken. Zo weet de overheid dat uw auto niet voor ernstige luchtvervuiling zorgt.

Milieusticker verplicht: wat als je auto teveel uitstoot?

De milieusticker geldt voor zowel een Frans kenteken als een buitenlands kenteken. Als uw auto teveel uitstoot heeft, dan kan het zijn dat u de beperkingen of regels voor uw auto moet accepteren. Alle oudere voertuigen zullen hier vroeg of laat mee te maken krijgen. De protection de l’air staat helaas de komst van uw auto in de weg. Natuurlijk betekent dat niet dat u niet in heel Frankrijk mag rijden, maar dit kan betekenen dat u op bepaalde tijden of dagen bijvoorbeeld niet mag rijden in deze zones. En als dat niet lukt, kunt u natuurlijk altijd nog met de trein naar Frankrijk gaan.

U kunt dus stellen dat het door de permanente zone en de toekomstige milieuzones goed is om waakzaam te zijn als u binnen Frankrijk gaat rijden. Heeft u een sticker nodig voor uw volgende reis naar Frankrijk? U kunt op onze website terecht voor advies en informatie. Wij hebben de juiste sticker voor uw auto.

Wilt u een milieusticker kopen voor de milieuzones in Frankrijk?

Heeft u een milieusticker nodig voor wanneer u naar Frankrijk gaat? Een Franse milieusticker is in de permanente milieuzones verplicht. Volgens de Franse overheid hebben alle vervuilende voertuigen die de Franse milieuzone binnenrijden een milieusticker nodig. Bij Milieusticker France doet u dat snel en veilig. U kunt betalen met creditcard, iDEAL, PayPal of Bancontact. Binnen 36 uur krijgt u bewijs van de milieusticker geleverd.

Officiële milieusticker

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar