Officiële milieusticker/milieuvignet

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar

Milieuzones Frankrijk

Tegenwoordig houden Franse steden steeds meer rekening met ernstige luchtvervuiling. Grote steden zoals Parijs, Lyon en Straatsburg willen extreme luchtvervuiling tegengaan. Daarom heeft de Franse overheid de Franse milieusticker verplicht gemaakt. Niet alleen vervuilende voertuigen hebben hiermee te maken, maar voor milieuvriendelijke voertuigen is de milieusticker verplicht.

Heel Frankrijk houdt rekening met zogenaamde permanente milieuzones en tijdelijke milieuzones. Waarom zijn deze beleidsmatige keuzes gemaakt? En hoe kunt u hiermee omgaan als u van plan bent om het zonnige Frankrijk te gaan bezoeken?

Officiële milieusticker voor Frankrijk
36-uurs levering: spoedlevering mogelijk
Geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart
Onbeperkt geldig
In alle soorten milieuzones geldig
Hoge klantenbeoordeling

Milieusticker Frankrijk aanvragen voor €15,-

Snelste levering in Nederland

milieusticker frankrijk

4.9/5.0 gebaseerd op 3.049 reviews!

Eenvoudig je milieusticker ontvangen

Vul uw gegevens in

U ontvangt van ons een aanvraagformulier. Hierin kunt u uw gegevens en die van uw auto invoeren.

Betaal online

U kunt bij Milieusticker France betalen met alle online betaalmethodes waaronder creditcard, PayPal en iDEAL.

Ontvang uw Milieusticker Frankrijk

Milieusticker bewijzen worden per e-mail verstuurd, fysieke milieustickers per post.

De 'permanente milieuzone' in Franse steden

Voordat u van uw stad richting parijs rijdt, is het belangrijk om een Franse milieusticker te kopen. U kunt namelijk rondom Parijs geweerd worden op het moment dat u zonder milieusticker Frankrijk in deze permanente milieuzone (Zone à Circulation Restreinte – ZCR) gaat binnenrijden. Mocht iemand ooit over ZCR beginnen, dan betekent dat in het Nederlands ook wel: ‘Permanente milieuzones Frankrijk’. Waar is het de Franse overheid om te doen? Ze willen dat de kwaliteit van lucht goed blijft, en ze hebben gemerkt dat de grotere steden de CO2 uitstoot te groot is. Een milieusticker Frankrijk is dus verplicht in een permanente milieuzone, maar ook in tijdelijke milieuzones Frankrijk.

Verdiep u goed in de tijdelijke milieuzones

Hoewel het niet fijn is dat de permanente milieuzones in Frankrijk altijd beperkingen met zich meebrengen, geeft het in ieder geval wel duidelijkheid. Dat is helaas minder het geval bij de tijdelijke milieuzone. Franse gemeenten kunnen in een tijdelijke milieuzone nu sneller bepalen of de vervuilende voertuigen te veel CO2 uitstoten. De protection de l’air (luchtkwaliteit) speelt hierbij een grote rol. Wanneer er een te hoge concentratie uitstoot in de lucht is, kunnen de Franse regio’s beslissen om bijvoorbeeld tijdelijk dieselvoertuigen te weren. En dat is niet altijd handig voor degenen die met hun toeristische voertuigen Frankrijk komen bezoeken.

Wat moet u doen als u hiermee te maken krijgt? Het is goed om te kijken waar een milieusticker voor Frankrijk vereist is om zo teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast worden er op borden aangegeven welke kleuren milieustickers al dan niet in het gebied mogen komen.

Bij ons Bij andere
Officiële milieusticker voor Frankrijk
Goedkoopste van NL, voor maar €15,-
Veilig betalen met iDeal of creditcard
Gratis controle van uw gegevens
Eenvoudig en snel aanvragen in het Nederlands
Onze klantenservice is 24/7 te bereiken
100% Garantie op de levering van uw milieusticker
Onze klantenservice is 24/7 te bereiken
Eenvoudig uw kentekenbewijs aanleveren
Reviews
(3.049 reviews!)
Nikki

Erg eenvoudig te bestellen en nog eerder dan beloofd geleverd! Alles is tip top in orde!

Frank

Topservice zeg! Ik ben erg tevreden, alles gegaan zoals zou moeten. Bedankt! Makkelijk aan te vragen en een snelle levering.

George

Heel snel geleverd, op vrijdag besteld en zaterdag zat de sticker al in de brievenbus!

Robin

Een milieusticker voor Frankrijk besteld. Bestellen ging soepel en ook de levering was erg snel.

David

Snel geleverd en vriendelijk personeel. Professionaliteit staat hier hoog en euro’s goedkoper dan bij andere sites.

Sarah

Één dag geleden aangevraagd en nu al de sticker ontvangen top geregeld.

Franse milieusticker: wat is het verschil?

Het Franse milieuvignet is geldig in heel Frankrijk, maar er zit een verschil in welke kleur u heeft. Welke betekenis moet u geven aan bijvoorbeeld de paarse sticker? Dit gaat om een voertuig dat loopt op lpg. Het voordeel van deze milieusticker voor Frankrijk is dat het voor ieder bouwjaar geldig is. De paarse milieusticker is de op een na schoonste sticker in de categorieën milieustickers.

Echter mocht uw auto vallen onder de sterk vervuilende voertuigen, dan valt u onder de grijze stickers. Helaas moet u naar andere manieren gaan kijken hoe u in dit gebied gaat komen, of u moet kijken of er tijden of dagen zijn dat u welkom bent. Kijk dus voor uw reis altijd eerst door welke permanente milieuzone of tijdelijke milieuzone u komt te rijden, en schaf een milieusticker Frankrijk aan.

Bent u verplicht om een sticker te hebben?

Jazeker! Vrijwel ieder voertuig heeft een milieusticker nodig om binnen Frankrijk te kunnen reizen, of het nu een permanente milieuzone of een tijdelijke milieuzone is. Wilt u een milieuzone binnenrijden zonder een milieusticker, dan loopt u de kans om een boete te krijgen van de Franse politie. Deze boetes kunnen uiteenlopen van 70 euro of hoger. Dat is natuurlijk geen manier om uw vakantie op een prettige manier te beginnen, dus is het beter om een milieusticker te kopen voordat u Frankrijk gaat bezoeken.

Waar kunt u de verschillende milieustickers kopen zodat u de milieuzones geldig door kunt rijden? Mocht u een klein woordje Frans spreken, dan kunt u het gewoon via internet bij de website van de overheid bestellen. De sticker is een geldig bewijs zolang u geen andere auto aankoopt met een ander kenteken; het kenteken is namelijk gebonden aan uw sticker. Wij kunnen u natuurlijk het beste helpen wanneer u een milieusticker nodig heeft. Bij milieusticker-france weten we precies welke soorten milieuzones er zijn, welke auto u heeft en welke sticker u dus moet hebben. Aarzel niet om contact op te nemen!

Conclusie

Al met al is het natuurlijk een goede zaak dat de Franse overheid haar best doet om het klimaat tot voordeel van ons te verbeteren, maar het kost wel wat moeite om te voldoen aan de eisen. Maar als het het klimaat een stukje helpt: het zij zo!

Wilt u een milieusticker kopen voor de milieuzones in Frankrijk?

Heeft u een milieusticker nodig voor wanneer u naar Frankrijk gaat? Een Franse milieusticker is in de permanente milieuzones verplicht. Volgens de Franse overheid hebben alle vervuilende voertuigen die de Franse milieuzone binnenrijden een milieusticker nodig. Bij Milieusticker France doet u dat snel en veilig. U kunt betalen met creditcard, iDEAL, PayPal of Bancontact. Binnen 36 uur krijgt u bewijs van de milieusticker geleverd.

Officiële milieusticker

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar