Officiële milieusticker/milieuvignet

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar

Veelgestelde vragen

Bekijk hier vragen en antwoorden op de meest gestelde vragen bij het aanvragen van een milieusticker. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Wat is een milieusticker?

Een milieusticker is een ronde badge die op de voorruit van alle in Frankrijk geregistreerde voertuigen (met uitzondering van gemotoriseerde voertuigen op twee wielen) moet worden aangebracht. Afhankelijk van de emissiewaarde van het voertuig krijgt het een van de zes kleuren, van groen tot donkerrood. Het doel van dit systeem is het verkeer te beperken en niet-vervuilende vervoerswijzen, zoals elektrische auto’s en openbaar vervoer, aan te moedigen. Voertuigen met een hogere emissiewaarde krijgen op bepaalde tijden slechts beperkt toegang tot bepaalde gebieden. Deze beperking geldt alleen voor specifieke geografische zones die door de overheid als bijzonder vervuild zijn aangemerkt.

Wat gebeurt er als ik geen milieusticker Frankrijk heb?
Rijden zonder de juiste milieusticker is illegaal in Frankrijk en wordt zwaar bestraft. Bestuurders die betrapt worden op het rijden zonder sticker kunnen boetes krijgen variërend van €68 tot €450, afhankelijk van de grootte van hun voertuig en andere factoren. In bepaalde gevallen kunnen voertuigen zelfs in beslag worden genomen totdat de bestuurder een geldige sticker.
Hoelang is een milieusticker geldig?
Een milieusticker is onbeperkt geldig, mits deze zichtbaar op het voertuig is aangebracht. Om geldig te zijn, moet de sticker in het midden onderaan de voorruit of aan de binnenkant van de onderste hoek van de zijruit van de bestuurder worden aangebracht. Voor motorfietsen en scooters mag u de sticker aan weerszijden van uw kentekenplaat plakken.
Wat is een milieuzone?

Een milieuzone is een specifiek gebied waar voertuigen een milieusticker moeten hebben om legaal te mogen rijden. Deze zones zijn aangewezen om luchtvervuiling, geluidsoverlast en verkeersopstoppingen in steden in heel Frankrijk tegen te gaan. Afhankelijk van het type milieusticker dat u hebt, kunnen sommige zones verboden terrein zijn of is een hogere kwaliteit sticker nodig om ze te betreden.

Hoe kan ik betalen?
U kunt uw milieusticker voor Frankrijk veilig online betalen via onze website. De betaling kan gedaan worden middels iDeal of uw creditcard.
Hoelang duurt het voordat mijn milieusticker wordt geleverd?
Wij leveren de milieusticker binnen 36 uur. Wij streven ernaar dat alle bestellingen zo snel mogelijk worden verwerkt en wij nemen alle maatregelen om ervoor te zorgen dat u uw sticker tijdig ontvangt. Nadat uw bestelling is voltooid gaan wij direct aan de slag om ervoor te zorgen dat u de sticker zo snel mogelijk ontvangt.
Kan ik de gegevens van de milieusticker wijzigen?
Nee, het is niet het is niet mogelijk om de gegevens van uw milieusticker te wijzigen. Uw bestelling wordt direct door ons verwerkt. Hiervoor gebruiken wij de gegevens die u heeft ingevuld.
Kan ik mijn bestelling annuleren?

Nee, het is niet mogelijk om een bestelling te annuleren nadat de aankoop is voltooid. Wij gaan direct aan de slag met uw bestelling op basis van de door u ingevulde gegevens. Als u een fout heeft gemaakt in uw bestelling, neem dan contact met ons op via de klantenservice en leg de situatie uit. Wij zullen ons best doen om, indien mogelijk, een alternatieve oplossing te bieden.

Officiële milieusticker voor Frankrijk

36-uurs levering: spoedlevering mogelijk

Geldig in heel Frankrijk

24/7 klantenservice in het Nederlands

In alle soorten milieuzones geldig:
permanente milieuzones, toekomstige milieuzones, tijdelijke zone, autoroute du soleil, milieuzone Parijs, Belgische grens, in elke Franse stad richting Parijs

Klantenservice 24/7 geopend
ook in het weekend

Hoge klantenbeoordeling 4.9/5.0
Milieusticker kopen
Officiële milieusticker/milieuvignet

36-uurs levering

Alle soorten milieuzones

Klantenservice 24/7 bereikbaar